Allmänna Köpevillkor Konsument

matXpress.se åtar sig att marknadsföra, sälja och/eller distribuera till konsumenter och/eller organisationer, beställningar av rätter, tillbehör och eventuellt alkoholfria drycker från respektive ansluten restaurang.

Priserna fastställs direkt och individuellt utav var restaurang för sig. matxpress.se administrerar endast samtliga kundbetalningar i form av tjänst för var restaurang för sig och bär ingen återbetalningsplikt till kunden i vilket fall som helst. Endast respektive restaurangen bär denna ansvarighet. matXpress.se tar en mindre administrationsavgift på 20:- per beställning oavsett antal rätter. Samtliga priser är inklusive moms och exkluderar eventuell dricks till matXpress.se’s ambassadörer. Speciella erbjudande kan framkomma och gäller endast respektive kampanj. Gamla erbjudande förfaller när ett nytt erbjudande träder i kraft. Vi förbehåller oss rätten till ev. prisanpassning.

Restaurangen ansvarar enskilt för matkvaliteten, för matlagningen och för råvarorna som används. Ansvaret gäller endast respektive restaurang som maten levereras ifrån. Eventuella frågor eller reklamationer skall riktas till respektive restaurang. Se ditt e-post-kvitto för kontaktuppgifter. Endast skriftliga reklamationer behandlas.

Kunden förstår och är fullt medveten om att levererade färdiglagade rätter inte håller samma temperatur som när de serveras på bordet i respektive restaurang. Kunden godkänner och accepterar att levererade rätter skal vara tillräckligt varma resp. kalla för direkt och angenäm konsumtion.

matXpress.se ansvarar för leveransen mellan restaurangen och beställaren endast när leveransen verkligen skett av matxpress.se’s egna ambassadörer. (En del restauranger tillämpar egen utkörning). Eventuella reklamationer riktad till matxpress.se’s ambassadörer skall ske skriftligt per e-post till: reklamation@matxpress.se. Endast skriftliga reklamationer behandlas.

Leverans/Bud tillämpas vanligtvis av matXpress.se’s egen personal (Ambassadörer). I ett fåtal fall kan det dock förekomma att en restaurang tillämpar egen utkörning. Detta anges alltid tydligt på respektive restaurang samt med röd text i korgen och på kvittot både förr och efter betalningen.

Leveranstiden med matXpress.se’s Ambassadörer är brukligt ca. 30 minuter. Leveranser sker snarast möjligt direkt efter att beställningen har mottagits men påverkas dock av typ av mat som har beställts, av trafiken, av vädret och på avståndet.

Bud-tillägg kan förekomma om en restaurang tillämpar egen utkörning. Detta anges alltid tydligt och med röd text i respektive restaurang, på korgen samt på kvittot både före och efter betalningen.

Minimiorder (minsta beställning) kan förekomma om en restaurang tillämpar egen utkörning. Detta anges alltid tydligt och med röd text i respektive restaurang, på korgen samt på kvittot både före och efter betalningen.

Välkomstgåvor och/eller rabatter kan erbjudas i samband med kampanjer och gäller endast erbjudande relaterade till kampanjen.

Betalning sker förskottsvis och kostnadsfritt direkt online med Kredit- eller debetkort (betalkort) samt via internet-bank.

Ångerrätt tillämpas inte.

Förslag avseende matxpress.se’s tjänsteförbättring kan endast ske skriftligt via e-post till: administration@matxpress.se. Alla förslag kommer att beaktas. Endast skriftliga förslag behandlas.%

Dina uppgifter (Integritetspolicy) Vi vet att du bryr dig om hur information om dig används och delas. Vi uppskattar ditt förtroende och vill att du ska känna dig trygg angående våra tjänster och säkerheten då det relateras till din personliga information. Genom att besöka oss, accepterar du vår integritetspolicy. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Informationen som vi samlar från våra kunder hjälper oss att ständigt förbättra din shoppingupplevelse hos oss. Vi mottager och sparar information du skriver in på vår webbplats eller som du på annat sätt förser oss med. Du kan givetvis välja att inte förse oss med viss information, men då kan det hända att du inte kan ta del av vissa funktioner. Vi använder informationen som du förser oss med för sådana syften som att svara på dina förfrågningar, fullborda beställningar, skräddarsy hemsidan för dig, förbättra våra butiksfunktioner samt för att kommunicera med dig. Vi mottager och sparar vissa typer av information när du besöker vår webbplats. Till exempel, som många webbplatser, använder vi ibland "cookies", och vi erhåller viss typ av information då din webbläsare kommunicerar med matXpress.se.

E-post kommunikation & Nyhetsbrev förbättrar matXpress.se’s tjänster. För att hjälpa oss att göra vår e-post mer produktiv och för att förbättra våra tjänster och din upplevelse skickar vi ibland ut nyhetsbrev angående våra tjänster och produkter samt notifieringar, frågor och orderbekräftelser. Om du ej vill mottaga e-post från oss, annat än ordernotifieringar, frågor och orderbekräftelser, var god ändra dina inställningar genom att logga in på ditt konto.

Frågor angående våra användarvillkor, vår integritetspolicy, eller annat policyrelaterat material riktas till vår kundtjänst på: kundservice@matxpress.se


Matxpress Nordic Delivery AB, Org.nr: 556938-0941,
P.O.Box 2037, 132 02 Saltsjö-Boo, Fax: +46 8 642 60 51, BG: 196-7256, Email: info@matxpress.se